Stage lopen op de Wingerd

De Wingerd biedt als school voor SO en VSO aan stagiairs van diverse opleidingen de mogelijkheid praktijkervaringen op te
doen. Wij zijn erkend voor Sociaal Agogisch Werk, Gehandicaptenzorg, Maatschappelijke Zorg, Sport en Bewegen en Onderwijsassistent. Daarnaast bieden we stageplaatsen aan voor de Logopedieopleiding, ALO, PABO, Gespecialiseerde Groepsleraar, Pedagogiek, SPH en snuffelstages vanuit het VMBO.

De meeste stagiaires ervaren “De Wingerd” als een veeleisende, maar boeiende stageplaats. Er wordt hier veel van de stagiaires gevraagd. De Wingerd is echter ook een afwisselende en leerzame stageplaats. Door de grote diversiteit aan werkzaamheden en de verscheidenheid van de doelgroep worden door de stagiaires veel ervaringen opgedaan.

 

Stage ervaringen

 

Hallo! Ik ben Anne Olivier. Ik ben 6 jaar gelanneeeden begonnen op De Wingerd als stagiair. In de toen nog VD groep, ben ik naast Pieter mijn stageperiode gestart.
De jaren hierna heb ik met uitermate veel plezier stagegelopen in de verschillende groepen. Waardoor ik alle doelgroepen heb leren kennen. In deze jaren heb ik ervaren hoe fijn het werken is op De Wingerd. Ik voelde en nog steeds, mij als een vis in het water met alle fijne collega’s. Hierdoor heb ik mij als stagiaire altijd zeer gewaardeerd gevoeld. Dit vind ik de kracht van De Wingerd! Nadat ik geslaagd was voor mijn opleiding OA kon ik het volgend schooljaar daarop aan de slag als invaller. De afgelopen 2 schooljaren heb ik dan ook als invaller in de verschillende groepen gewerkt. Van SO midden/bovenbouw tot VSO midden/bovenbouw. Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans(en) en het vertrouwen heb gekregen. En dat ik nu de vakantie in mag gaan met een vast contract, is fantastisch!Als je het zelf laat zien, liggen er altijd kansen om aan de slag te gaan op deze mooie school, De Wingerd!!!
Anne Olivier

 

In het schooljaar van 2012-2013 heb ik een jaar stage gelopen op De Wingerd in het speciaal onderwijs. Zonder verwachtingen ben ik begonnen aan deze stage wat ik als een grote uitdaging zag om aan te gaan. Ik maakte voor het eerst kennis met leerlingen die een beperking en/of taalachterstand hadden. In de groep waar ik werd geplaatst zaten 10 leerlingen waarvan iedereen specifiek een eigen benadering had. Achteraf bleek dit een hele pittige groep te zijn om in te werken. Maar toch vond ik het interessant en uitdagend om hier mijn opleiding af te ronden. Je leert om op een andere manier naar leerlingen te kijken. Niet naar de beperking maar naar de mogelijkheden. Ik kon samen met de leerkracht overleggen wanneer en hoe ik mijn stageopdrachten uit kon voeren in de klas. Wat soms tot pittige en uitdagende situaties leidde tijdens het uitvoeren van deze opdrachten. Hier werd ik gelukkig op een voor mij fijne manier in begeleid. Zodra het niet lukte en ik het aangaf kreeg ik steun en handvaten van de leerkracht om verder mee te komen. Je moet je eigen manier van werken vinden binnen dit onderwijs een manier wat voor jezelf en voor de kinderen goed werkt. Als ik nu terugkijk naar dat jaar ben ik heel blij dat ik in die klas heb mogen stagelopen. In een jaar leer je de kinderen heel goed kennen en weet je hoe je op ze kunt reageren. Het zijn stuk voor stuk unieke en bijzondere leerlingen. Nu mag ik invallen als onderwijsassistent in andere groepen op De Wingerd en ik leer nog steeds elke dag.
Jelly Wiersma

 

In septemhenk-dijkstraber 2006 ben ik begonnen als stagiair op de afdeling Algemene Technieken. Al gauw viel mij op wat voor ontzettend leuke en levendige doelgroep dit is en wat een prachtig team De Wingerd heeft. Je komt binnen in een ‘’warm nest’’, je voelt je meteen welkom!Hierna heb ik een stage gedaan in het reguliere onderwijs, ook erg leuk! Maar niks boeide mij meer dan deze pure, interessante en levendige doelgroep. In 2008 ben ik teruggekomen op De Wingerd en heb hier nog twee stages gedaan in verschillende groepen. Toen ik in 2010 afstudeerde als onderwijsassistent, kon ik direct aan de slag als invalkracht op deze school! Hierdoor heb ik veel verschillende dingen gezien binnen deze school en heb ik veel ervaring opgedaan. Na een kleine 7 jaar als invaller ben ik onlangs aangenomen in fulltime vaste dienst.Ik houd van humor en juist dat speelt een grote rol in het omgaan met deze populatie leerlingen. Ik word blij wanneer een leerling zich veilig voelt en met een glimlach ’s middags weer naar huis toe gaat!
Henk Dijkstra

Contact

Ben je opzoek naar een stage, heb je zin in een uitdaging, ben je leergierig en volg je één van de bovenstaande opleidingen? Stuur dan een mailtje met je sollicitatiebrief en CV naar:
b.slotegraaf@dewingerd-damwald.nl
Bianca Slotegraaf (stagecoördinator)